Pizza s šparglji
Pizza s šparglji ne pomeni klasične pizze z nekaj koščki špargljev. To je pizza s konkretno dozo špargljev in z najbolj enostavnim receptom. Tokrat recepta za testo ne bom pisala, sem pa ravno pri tej pizzi testirala Polselli moko za pizzo. Zvezda te pizze je špargljeva omaka, ki nadomesti paradižnikovo omako. Tako dobimo pravo pomladno jed.
Za eno povprečno veliko pizzo potrebujemo:
- 4 ali 5 špargljev
- drobnjak
- sol
- poper
- bazilika in/ali origano
Šparglje narežemo na male koščke – vse razen vrhov. Te prihranimo, jih damo v manjšo posodo in jih zalijemo z vodo. Vode naj bo ravno toliko, da prekriva šparglje. Kuhamo jih nekaj minut – toliko, da se zmehčajo. Skoraj vso vodo od kuhanja odlijemo v drugo posodo za primer, da bi jo potrebovali pri pasiranju špargljev. Dodamo drobnjak, sol, poper in začimbe, ki so nam všeč. S paličnim mešalnikom pripravimo gosto omako. Po potrebi dolijemo nekaj vode, v kateri smo kuhali šparglje.
Omaka naj se pred nanosom na testo ohladi.
Pizzo nato obložimo po želji. Priporočam mozzarello, lososa ali kraško panceto. Ne pozabimo dodati vrhov špargljev. To je prava pizza s šparglji.
Za sladico pa v stilu pomladi pripravimo pehtranove muffine.