Hrana

COCKTAIL KUHAN WHISKEY

Pred leti sem kupila steklenico Winter Jacka in to je bila pijača tiste zime. Vem, da je zdaj popularen kuhan gin, ampak meni ni tako všeč. Se mi zdi, da nima specifičnega okusa. Tako ostajam pri kuhanem vinu. Ker pa svojim gostom (in sebi) ne morem ves čas streči enake pijače, grejem poleg vina tudi whiskey. Moj recept za cocktail kuhan whiskey pa je lahko tudi brez glavne sestavine in tako dobimo topel brezalkoholni cocktail. Vse sestavine lahko dodajate po lastnem okusu in res bom vesela vašega odziva, kako vam je všeč.

Sestavine za en poljubno velik kozarec:

  • whiskey (0,5 ali 0,2 ali kolikor želite),
  • mešanica jabolčnega soka in vode (3/4 soka in 1/4 vode),
  • 2 rezini limone (najbolje bio),
  • rezina ali dve ingverja,
  • po okusu še: klinčki, cimetova skorja, janeževa zvezda,
  • če imate doma domač ingverjev sok (stisnjen iz svežega ingverja), dodajte za bolj pikanten okus žlico ali dve,
  • vejica rožmarina.

Do vretja pogrejte mešanico soka z vodo, 1 rezino limone, rezino ingverja, klinčke, cimet in ostale začimbe. V kozarec nalijte whiskey in ingverjev  sok, če ga imate. Dodajte vročo mešanico jabolčnega soka. Okrasite z rezino limone in vejico rožmarina, ki ste jo predhodno malo pregnetli, da aroma pride do izraza. Cocktail kuhan whiskey je definitivno pijača jesensko zimskega dela leta.